НАБУ розслідує постачання «Українською бронетехнікою» бронемашин для армії, Нацгвардії та МВС

НАБУ розслідує постачання Українською бронетехнікою бронемашин для армії, Нацгвардії та МВС

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) підозрюють, що у 2015-2019 роках бронетехніка постачалася за завищеними цінами, при цьому вона, начебто, виявилась неякісною, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків державному бюджету України.

Про це стало відомо з ухвали Вищого антикорупційного суду (ВАКС), який 24 вересня розглядав скаргу компанії «Українська бронетехніка» щодо неповернення тимчасово вилученого майна під час обшуку.

«Як вбачається з матеріалів скарги, детективами НАБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019000000002636 від 23.12.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 ККУ за фактом заволодіння державним майном та зловживання службовим становищем вищими посадовими особами Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії, Міністерства оборони, комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони, які продовж 2015-2019 років, всупереч інтересам служби, діючи умисно в інтересах ТОВ «Українська бронетехніка» створили можливість для укладання контрактів з вказаним підприємством щодо поставки бронетехніки для потреб Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, яка відбулась за завищеними цінами, а сама техніка виявилась неякісною, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків державному бюджету України», – йдеться у тексті ухвали ВАКС.

Нагадаємо, що «Українська бронетехніка» є виробником спеціалізованих бронеавтомобілів «Варта» (експортна назва KAMRAT-L), побудований на шасі вантажівки МАЗ-5434, та «Новатор» (KAMRAT-M), що виготовляється на популярному шасі Ford 550.

НАБУ розслідує постачання Українською бронетехнікою бронемашин для армії, Нацгвардії та МВС

Зауважимо, що генерал-майор Ігор Павловський, який у 2015-2019 роках був заступником міністра оборони України та відповідав за закупівлю озброєння, вже заарештований судом у рамках іншої справи. ДБР звинувачує генерала у змові та організації поставок до ЗСУ впродовж 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери виробництва ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та медичні автомобілі компанії «Богдан-Моторс».